Elke boomer 65+?

blog-post-image

Een recent rapport van MarshBerry luidt de noodklok over een dreigende arbeidscrisis bij intermediairs in de verzekeringssector. MarshBerry is een toonaangevende club consultants met een adviespraktijk gericht op insurance en wealth management, zij publiceren regelmatig over marktontwikkelingen.

Uit hun onderzoek blijkt dat de gemiddelde leeftijd van werknemers in de brache al vrij hoog ligt, en als gevolg van de pensionering van babyboomers ontstaat er binnen een paar jaar een nóg groter tekort aan arbeidskrachten. 

In 2030 is elke boomer 65+!  

Naar verwachting zal dat tekort leiden tot een War-for-Talent. De oplossing is volgens het rapport tweeledig; bied hogere lonen én zorg voor een aantrekkelijke werkomgeving met goede carrièreperspectieven.  

Meer loon én meer inhoud dus. Geen sinecure. 

Wij zijn van mening dat wij intermediairs hierbij kunnen helpen.  

Onze oplossingen kenmerken zich door kortere ontwikkeltrajecten, en zijn gebaseerd op co-development. Onze klanten (en de klanten van onze klanten) zijn nauwer betrokken bij deze software development trajecten, waardoor we beter aansluiten bij de daadwerkelijke behoeften en benodigde functionaliteit.  

Maar hoe leidt dat tot hogere lonen en meer inhoud?  

Onze software zal repetitieve taken automatiseren, interne processen stroomlijnen en de algehele efficiëntie verbeteren. Door de hoeveelheid saaie klusjes te verminderen kunnen werknemers zich meer concentreren op taken met een hogere waarde, waardoor de productiviteit toeneemt.  

Dat biedt ruimte voor hogere lonen zonder de overall winstgevendheid in gevaar te brengen.  

Meer tevreden klanten: Kortere ontwikkelingstijden betekenen een snellere implementatie van klantgerichte tools en technologieën. Deze oplossingen kunnen de klantenservice, tevredenheid en retentie verbeteren, wat cruciaal is voor intermediairs om concurrerend te blijven bij het aantrekken en behouden van klanten.  

Werken bij een bedrijf met vooral héél tevreden klanten is uiteraard een stuk leuker dan bij een bedrijf waar je steeds brandjes aan het blussen bent.  

Het inzetten van innovatieve softwareoplossingen kan een belangrijke factor zijn bij het aantrekken van technisch onderlegde en jongere werknemers die op zoek zijn naar mogelijkheden om met de allernieuwste technologieën te werken.  

Bovendien bevordert de betrokkenheid bij gezamenlijke ontwikkelingsprojecten een werkomgeving waarin wordt samengewerkt met meer diverse groepen en externen, wat aantrekkelijk kan zijn voor getalenteerde werknemers die op zoek zijn naar boeiend en uitdagend werk.  

Meer weten over hoe Macanta waarde levert aan intemediairs? Neem contact met ons op, en we praten je graag bij.