Technical Debt

blog-post-image

Volgens een recent artikel van de Wall Street Journal kost Technical Debt de Amerikaanse economie elk jaar ruim 2400 miljard dollar, zie The Invisible $1.52 Trillion Problem: Clunky Old Software - WSJ

Een oplossing kost 1500 miljard dollar, dat is een aardige ROI!

Technical Debt verwijst naar de opeenstapeling van inefficiënties in de codebase van een softwareproject. Deze inefficiënties ontstaan vooral op het moment dat developers kiezen voor snelle oplossingen die op korte termijn werken, maar op langere termijn problemen met het onderhoud van de software veroorzaken.

Deze problemen kunnen variëren van slecht gestructureerde code tot gebruik van verouderde bibliotheken en gebrek aan documentatie. Daardoor wordt het lastiger om de software goed te beheren.

Het hebben van Technical Debt kan een aanzienlijke impact hebben op innovatie binnen Nederlandse bedrijven. Ten eerste kan het de ontwikkeling van nieuwe functionaliteit vertragen, omdat developers relatief veel tijd moeten besteden aan het oplossen van technische problemen in plaats van nieuwe functionaliteit toe te voegen. Dit kan leiden tot een verminderde concurrentiepositie, omdat bedrijven niet snel genoeg nieuwe functionaliteit op de markt kunnen brengen om aan klantvragen te voldoen.

Bovendien kan technische schuld de kwaliteit van de software verminderen, waardoor het moeilijker wordt om bugs op te lossen en de algehele stabiliteit van het product te handhaven. Dit kan leiden tot een afname van de klanttevredenheid.

Om innovatie te bevorderen is het ook voor Nederlandse bedrijven belangrijk om technical debt te onderkennen en aan te pakken. 

Dit kan worden bereikt door regelmatig tijd vrij te maken voor het opschonen van code, het bijwerken van verouderde bibliotheken en het implementeren van best practices voor softwareontwikkeling, zoals test driven development en continuous integration.

Door deze inspanningen wél te leveren kunnen bedrijven een solide basis creëren voor verdere innovatie en groei.

Bij Macanta hebben we uitgebreide ervaring met het vlottrekken van logge software pakketten, neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.