Waarvoor zijn webapplicaties geschikt?

Webapplicaties worden gebruikt voor alles omtrent het beheren van klantenrelaties tot het bijhouden van voorraadniveaus. Bedrijven vertrouwen op webapplicaties om in contact te blijven met hun klanten en werknemers.

Webapplicaties maken het mogelijk voor bedrijven om klantenservice te bieden, te verkopen en orders bij te houden, voorraden te beheren en nog veel meer. Webapplicaties kunnen ingezet worden voor eenvoudige taken zoals online winkelen tot complexe bedrijfsprocessen zoals het beheren van supply chains.

 

Webapplicaties in de praktijk

Macanta heeft een webapplicatie gebouwd voor een klant die met internationale verhuizingen te maken heeft. Omdat hierbij sprake is van een verhuisproces, zijn verschillende partijen betrokken. Expats kunnen diverse diensten afnemen, maar externen, zoals leveranciers en verzekeraars, maken ook gebruik van dit platform. Onze webapplicatie stelt gebruikers in staat om gewenste statussen in te zien en handelingen uit te voeren. De rollen verschillen per partij, terwijl de huidige status voor iedereen actueel blijft.  

Een andere klant van ons is actief in bloemenproductie. Medewerkers hebben dagelijks te maken met het invoeren van data in specifieke systemen en hierbij wordt veel informatie uitgewisseld. Macanta heeft een webapplicatie gebouwd waarin data kan worden vastgelegd. Sommige medewerkers voeren in wat de voorraad is, terwijl anderen rondlopen in een kas en hun bevindingen opschrijven. Door een webapplicatie te gebruiken, werkt iedere medewerker in hetzelfde programma met dezelfde informatie. De een doet dat op de computer, maar de ander met een tablet tijdens inspecties. Tot slot kan de eindverantwoordelijke te allen tijde zien wat de actueel status is van het werk. De kwaliteit blijft hiermee gewaarborgd terwijl de efficiency wordt verhoogd.  

 

Kijk vrijblijvend naar je situatie

Benieuwd geworden hoe een webapplicatie jouw bedrijf naar een hoger niveau kan tillen? Wij denken graag met je mee tijdens een kop koffie. We verwelkomen je graag op ons kantoor in hartje Breda. Ons advies is geheel vrijblijvend.